Bevers Harderwijk

Bevers

Jongens en meisjes
5 tot 7-8 jaar

Wie zijn de bevers? De bevers is de jongste speltak waar alle meisjes (van 5 tot 7 jaar) en jongens (van 5 tot 8 jaar) welkom zijn. Iedere zaterdag zijn wij (van 14.00 tot 16.00 uur) vrolijk aan het spelen en avonturen aan het beleven in het dorp ‘Hotsjietionia’.

In dit dorp wonen hééel veel gezellige mensen die ook regelmatig op bezoek komen! Elke inwoner in het dorp heeft zijn of haar eigen vaardigheid en kennis, welke ze graag willen leren aan de bevers. Zo laat Bas Bos zien wat we allemaal kunnen vinden in de natuur, vertelt Sterre Stroom haar avonturen van over de hele wereld; bakt Rozemarijn de sterren van de hemel en legt professor Plof de wetenschap uit.  

In ons enorme scouting bos spelen wij op veel verschillende plekken. In het ‘Redoz’ gebouw hebben de bevers hun eigen knusse beverhok, hoog in de bomen is een te gekke boomhut met glijbaan en een stukje verderop vind je een échte beverburcht in de bosspeeltuin.  

Een aantal keer per jaar gaan we zelfs met de bevers op kamp. Dit betekend dat we een nachtje blijven slapen in ons beverhok. Natuurlijk is dat heel spannend voor veel kinderen, maar als het eenmaal zover is… blijft het toch altijd het leukste avontuur van het jaar! 

Nog even voorstellen…. Dit alles kan natuurlijk niet zonder de beverleiding. Elke zaterdag zorgen Simone, Charlien, Sandra & Rik (foto; van links naar rechts) weer voor een afwisselend en uitdagend programma. Stuk voor stuk zijn ze scouting-enthousiastelingen, maar wat zij het allerbelangrijkst vinden is: ‘Lekker jezelf zijn, veel plezier maken en goed zorgen voor de natuur!’

Tot slot! Ook heeft de speltak hun eigen ‘beverwet’, deze wordt aan het begin van de opkomst vrolijk gejoeld door alle bevers en luidt: ‘Ik ben een bever. Wat bevers doen, doen ze samen. Samen spelen, samen doen. Bevers zijn OKÉÉÉ!’

Vragen voor de Beverleiding?

Mail: bevers@ragayredoz.nl