Nieuws

 

Scouting Ragay Redoz

Scouting Ragay Redoz is de oudste groep uit onze regio en bestaat al sinds 1919. Toen richtte Louis Ragay in Harderwijk een Padvindersgroep op, die later zijn naam kreeg. Deze groep bestond alleen uit Verkenners (jongens). Later ontstond er ook een meisjesgroep en deze groep kreeg de naam Redoz, wat staat voor Recht Door Zee. Jarenlang hebben deze groepen naast elkaar bestaan, maar in 1978 is besloten om er ÊÊn groep van te maken en hielden de Ragay-groep en de Redoz-groep op te bestaan en ontstond Scouting Ragay Redoz. Wij houden onze opkomsten op Scoutingcentrum De Veldhorst. Dit is een groot Veluws bosterrein van ca. 3,5 hectare aan de rand van Harderwijk. De Veldhorst biedt volop ruimte voor onze activiteiten en kampen in een natuurlijke en actieve omgeving.
Scouting Ragay Redoz
Scouting Ragay Redozwoensdag, oktober 14th, 2020 at 12:43pm
Wij doen ook weer mee 😀. Heeft u al op ons gestemd ?? Dit kan nog tot 25 oktober !!
Scouting Ragay Redoz
Scouting Ragay Redozzaterdag, oktober 3rd, 2020 at 11:11am
De werkstam is weer goed bezig!! Er komt een mooi terras om ons nieuwe gebouw. Dit word zo gaaf 😀
Scouting Ragay Redoz
Scouting Ragay Redozdonderdag, juni 4th, 2020 at 7:51pm
Geslaagden van harte gefeliciteerd!
Scouting Ragay Redoz
Scouting Ragay Redozmaandag, mei 11th, 2020 at 2:46pm
En dan staat er ineens een nieuw gebouw. De bouwers zijn bijna klaar. De werkstam en kaderleden zijn al begonnen met de werkzaamheden binnen. Wat vinden jullie er van?
Scouting Ragay Redoz
Scouting Ragay Redoz heeft een herinnering gedeeld.maandag, mei 4th, 2020 at 4:24pm
Ieder jaar herdenken wij de gevallenen en oorlogshelden. Dit jaar, op 4 en 5 mei, staan we ieder vanuit ons eigen huis stil bij 75 jaar Vrijheid!
Scouting Ragay Redoz
Scouting Ragay Redozzaterdag, mei 2nd, 2020 at 7:03am
Dit jaar zou groots worden gevierd dat we 75 jaar geleden zijn bevrijd van onderdrukking en bezetting en anno 2020 75 jaar leven in vrijheid. 🕊 Met dat vooruitzicht is begin 2019 gestart met het verhalenproject 'Scouting in de oorlog'. De ambitie was om 75 verhalen over Scouting en scouts in de Tweede Wereldoorlog te verzamelen. Het verhalenproject heeft inmiddels meer dan 400 verhalen opgeleverd! Uit deze verzameling zijn twaalf verhalen geselecteerd om een beeld te geven van de rol en positie van Scouting en scouts tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze zijn als korte leesverhalen, ook voor kinderen, samengebracht in het boekje Scouting tijdens de Tweede Wereldoorlog 👉👉 https://bit.ly/2Ym4GWO Alle verhalen zijn ook terug te vinden op vrijheid.scouting.nl. #4en5mei #geefherdenkendoor