Speltakken

Bevers Harderwijk

Bevers

5 tot 7-8 jaar

Bevers zijn jongens en meisjes van 5 tot 7 of 8 jaar die op zaterdagmiddag de opkomst hebben van 14.00 uur tot 16.00 uur in het Redoz-gebouw. Elke zaterdag komen we samen in ons dorp “Hotsjietonia” en beleven Stuiter, Rebbel, Sterre, Keet Kleur, Fleur Kleur en Rozemarijn samen allerlei avonturen.

Bekijk de pagina van de Bevers >

(
'
Esta's Harderwijk

Esta's

Meisjes 7 tot 11 jaar

De Esta’s zijn meiden tussen de 7 en 11 jaar. Elke zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur hebben de Esta’s opkomst op het scoutingterrein, waar zij altijd hele leuke, actieve, creatieve en vooral gezellige dingen doen!

Bekijk de pagina van de Esta’s >

Welpen hHarderwijk

Welpen

 Jongens 8 tot 11 jaar

Wij zijn de Welpen van Ragay Redoz in Harderwijk. Een leuke club van 24 jongens in de leeftijd van 8 tot 11 jaar. Iedere zaterdag draaien wij opkomst van 14.00 tot 16.00 uur. Da’s altijd hartstikke leuk, maar het hoogtepunt van het jaar is toch altijd wel het zomerkamp.

Bekijk de pagina van de Welpen >

"
"
Padvindsters Harderwijk

Padvindsters

 Meisjes 11 tot 15 jaar

De Padvindsters zijn meiden tussen 11 en 15 jaar. Elke zaterdag is er opkomst van 14.00 tot 17.00 uur. De speltak is erg veelzijdig. Aan de ene kant houden wij ons bezig met echte scoutingactiviteiten, zoals primitieven (koken boven een vuurtje), wandeltochten (waaronder ook spooktochten en ritseltochten) en veel sport en spel, op ons mooie scoutingterrein.

Daarnaast houden de Padvindsters zich ook bezig met echte meidendingen zoals schilderen, knutselen, koekjes bakken, de nagels van de (mannelijke) leiding lakken en vooral heel veel lekker kletsen. Het allerbelangrijkste bij de Padvindsters is dat iedereen zichzelf kan zijn en dat de meiden de vrijheid hebben om zelf mede het programma te bepalen.

Bekijk de pagina van de Padvindsters >

Verkenners Harderwijk

Verkenners

Jongens 11 tot 15 jaar

Verkenners zijn jongens van 11 tot 15 jaar. De opkomsten zijn elke zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur op ons scoutingterrein. Verkenners buffelen gezellig met rugzak door de Veluwe, bouwen een eigen onderkomen en koken op houtvuur.

Als klap op de vuurpijl het zomerkamp in een gaaf thema. Een week lang in een patrouille spelen doen, zwemmen, mooie looptochten maken, samen koken en eten in een zelfgebouwde keuken.

Kort samengevat: zorg dat je er bij komt, bij de Verkenners moet je zijn!

Bekijk de pagina van de Verkenners >

'
(
Explorers Harderwijk

Explorers

 15 tot 18 jaar

Bij de Explorers bepaal jij wat je gaat doen. Elke zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur is er opkomst. Hierbij komen we allemaal samen op het scoutingterrein de Veldhorst, om daar van alles te gaan doen. Abseilen, tokkelen, vlot bouwen, overnachten in boomhutten/shelter/open lucht of op het strand, pionieren, primitieven, filmkamp. Eigenlijk alle dingen die je anders niet zo snel zou doen, doen wij bij de Explorers.

En als hoogtepunt van het jaar gaan we met z’n allen naar een zelfgekozen buitenlandse locatie om in de eerste week van de zomervakantie gave activiteiten te doen.

Bekijk de pagina van de Explorers >

"
Roverscouts Harderwijk

Roverscouts

 Vanaf 18 jaar

Zin om gave dingen te doen zonder jeugdleden, om je weer eens jeugdlid voelen?

"
Roverscouts Harderwijk

Speltakleiding

Vanaf 18 jaar

Bij één van de bovenstaande speltakken leiding geven. Met een team van vrijwilligers verzorg je elke zaterdag het programma en organiseer je kampen. Alle leid(st)ers zijn vrijwilligers. Wij bieden hen de mogelijkheid om door Scouting Nederland verzorgde, of andere relevante cursussen te volgen (bijvoorbeeld EHBO). Naast de leiding zijn ook veel vrijwilligers actief bij de werkstam en in het bestuur. Veel van hen zijn zelf als jeugdlid begonnen en bij Scouting gebleven. Een aantal zijn er enkele jaren tussenuit geweest en sommigen zijn pas op latere leeftijd bekend geraakt met Scouting.