Bevers Harderwijk

Verkenners

Jongens
11 tot 15 jaar

Trek de deur achter je dicht en ga de wereld verkennen! Varen op je eigen vlot, koken op je eigen vuurtje en wandel met behulp van  uitdagende routetechnieken. Sta op je eigen benen en ontwikkel je eigen mening. Bij de Verkenners gaat het om gezelligheid, (spannende) activiteiten en samenwerken.

Zorg dat je er bij komt, dat is de eerste regel van het lijflied van de Verkenners. Dat je er vervolgens bij blijft, daar zorgen de Verkenners wel voor door het brede aanbod van activiteiten. Een Verkenner is niet alleen een kerel in wording, gestoken in scoutfit. Want wat je moet weten is wat er allemaal als bonus bij de scoutfit wordt geleverd: veel sport en spel, denk daarbij aan teamspelen als rugby, voetbal, of een van de bijzonder creatieve spelen die door de leiding zijn opgezet.

De Verkenners storten zich op de meest uiteenlopende klim en klauter banen, waar de Verkenners zelf verantwoordelijk zijn voor het resultaat. Het nodige creatieve knoopwerk komt hier zeker om de hoek kijken. En laten we vooral niet de kampjes vergeten. Kerstkamp, vol gezelligheid waarbij mysteries worden opgelost onder het genot van een goede maaltijd bij het haardvuur. Of de loopkampjes, waarbij Verkenners gezellig met rugzak door de Veluwe buffelen, een eigen onderkomen bouwen en koken op houtvuur.

Als klap op de vuurpijl het zomerkamp. Een week lang in een patrouille spelen doen, zwemmen, looptochten maken, samen koken en eten in een zelfgebouwde keuken. Kort samengevat: zorg dat je er bij komt, bij de Verkenners moet je zijn!

Vragen voor de Verkennerleiding?

Mail: verkenners@ragayredoz.nl